Geboortehaptonomie zwangerschapsbegeleiding

Pre- en postnatale begeleiding heet in de volksmond al snel zwangerschapsbegeleiding, ik noem het nog liever geboortehaptonomie.

Geboortehaptonomie is een niet zweverige manier om jullie samen voor te bereiden op de komst van jullie baby. Vanuit jullie unieke verbinding kunnen jullie al voor de geboorte jullie kind uitnodigen om contact te maken met jullie. Hierdoor verloopt de zwangerschap en het geboorteproces bewuster. De moeder voelt zich niet alleen staan en kan werkelijk leunen op haar partner. De vader voelt zich minder nutteloos, voor, tijdens en na de geboorte.

Hoe? We zien elkaar de tweede helft van de zwangerschap iedere paar weken bij mij in de praktijk. We gaan samen iedere paar weken aanschouwen hoe jullie kind en de zwangerschap zich ontwikkelen. Grasduinen en stilstaan door contact te maken en uit te nodigen. Door dit ook thuis te doen zul je merken dat jullie kind hieraan went, ervan geniet en op jullie gaat rekenen. Jullie werken nu al aan de vertrouwensband.

Op jullie verzoek is het mogelijk dat ik bij de geboorte aanwezig ben.                                                                                     Ook na de geboorte hebben we nog een aantal contactmomenten. Hierin is er ruim aandacht voor jullie eigen individuele ervaringen. Daarnaast krijg je praktische tools over het leven samen.